Rekonstrukcija nemoguća
14

San Siro će biti srušen 2027. godine, kapacitet novog stadiona do 65.000 gledatelja

D. B.
Direktor Intera Alessandro Antonello je potvrdio da će stadion Giuseppe Meazza (San Siro) biti srušen te da će novi primati između 60.000 i 65.000 gledatelja.

Antonello i predsjednik Milana Paolo Scaroni danas su održali konferenciju za medije koja se odnosi na stadion. Direktor Intera je kazao da je renoviranje postojećeg stadiona "nemoguće i opasno", a otkrio je i da je došlo do promjena prvobitnog zajedničkog projekta s Milanom kako bi novi stadion bio održiviji i s više zelenih površina.

San Siro će biti srušen 2027. godine, a novi će primati između 60.000 i 65.000 gledatelja. Inter i Milan ne isključuju mogućnost gradnje novog stadiona u blizini San Sira, odnosno u mjestu Sesto San Giovanni.

Projekt novog stadiona ide na javnu debatu krajem narednog mjeseca, a izgradnja neće biti završena prije sezone 2027/2028.

"Milan i Inter žele investirati dio novca te tako pomoći gradu Milanu. Planirana je investicija od 1,3 milijarde eura, a stvorit će se i nova radna mjesta", rekao je Antonello.