Louis van Gaal
0

"Samo je jedan favorit Lige prvaka - Barcelona"

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: AP)
Louis van Gaal (Foto: AP)
Louis van Gaal, trener nogometaša Bayerna, aktealnog prvaka Njemačke, tvrdi da je Barcelona uvjerljivo najveći favorit za osvajanje Lige prvaka ove sezone.

"Samo je jedan favorit u Ligi prvaka, a to je Barcelona. Iza njih bi još svrstao Chelsea, a nakon njih - nikoga drugog", kaže nizozemski stručnjak, koji je prošle sezone Bayern doveo do finala tog takmičenja u Madridu, u kojem je bolji bio Inter s 2-0.

Njemački reprezentativni branič Philipp Lahm, koji je u odsustvu povrijeđenog Michaela Ballacka i kapetan ''elfa'', slaže se sa svojim trenerom da Bayern nije u najužoj skupini favorita...

"Status favorita pripada drugim ekipama, ali mi imamo velike ambicije ove sezone u Ligi prvaka. Želimo pokazati da smo napredovali u odnosu na prošlu sezonu", veli Lahm.

Bavarci će prvi ispit u E grupi odraditi u srijedu kao domaćini Romi. U toj grupi još su švicarski Basel i rumunjski Cluj.

"Moramo biti dominatni u grupi i izbjeći teškoće s kakvima smo se susreli prošle sezone", poručuje još jedan Bayernov član prve ekipe njemačke reprezentacije Thomas Müller.

U njemčakom prvenstvu je Bayern podbacio na startu, te je osvojio samo četiri boda u prva tri kola. Iako će protiv Rome igrati bez povrijeđenog Arjena Robbena i suspendiranog Francka Riberya, Van Gaal je optimist uoči dvoboja s Rimljanima.

"Moja ekipa je kvalitetnija nego prošle sezone", zaključio je trener Bayerna.