Oproštaj legende
145

Samir Bekrić u nedjelju igra posljednju utakmicu u dresu Željezničara

N. K.
Bekrić za Plave igrao u četiri navrata (Foto: FK Željezničar)
Bekrić za Plave igrao u četiri navrata (Foto: FK Željezničar)
Iskusni ofanzivac Samir Bekrić (38) će posljednju utakmicu u dresu Željezničara odigrati u nedjelju (17:00 sati) protiv Posušja.
Oproštaj legendarnog nogometaša potvrdio je i klub s Grbavice koji je posljednji meč Bekrića naveo kao dodatni razlog za punu Grbavicu u susretu koji je veoma bitan za Plave u borbi za Evropu.

Bekrić je rođen 1984. godine u Tuzli, a karijeru je počeo u redovima Gradine. Davne 2007. godine prvi put je stigao na Grbavicu, a Plavi su ga tri godine kasnije prodali Incheon Unitedu za 250.000 eura.

Bekrić je kasnije igrao za Tobol, a 2012. se drugi put vratio u Željezničar. Nakon toga je igrao za Mes Kerman, Fajr Sepasi i Bunyodkor pa se 2016. godine treći put skrasio na Grbavici.

Prije pet godina je preselio u redove Zrinjskog, igrao je i u Slobodi, a 2020. se četvrti i posljednji put vratio u Željezničar gdje će u nedjelju odigrati svoju posljednju utakmicu.

Bekrić je u svojoj karijeri četiri puta bio prvak BiH. S Plavima je dizao trofej 2010., 2012. i 2013. te sa Zrinjskim 2018. godine. Sa Željezničarom je osvojio i Kup BiH 2012. godine.

Iako ima 38 godina, Bekrić je ove sezone ubilježio 15 nastupa u Premijer ligi BiH, a postigao je i jedan pogodak i to protiv Sarajeva u sudijskoj nadoknadi za 2:2.

Ljubimac navijača Plavih će svoju karijeru nastaviti kao sportski direktor FK Željezničar.