Nema objašnjenja
0

Salihamidžić šokiran nakon blamaže Bayerna: Sve što je moglo poći po zlu i pošlo je

E. B.
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Bayern je sinoć doživio jedan od najvećih poraza u historiji, a sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić je bio šokiran onim što je vidio na terenu.
Salihamidžić je s klupe gledao kako Borussia Mönchengladbach gazi njegovu ekipu rezultatom 5:0 u susretu šesnaestine finala Kupa Njemačke.

Nakon meča nije mogao pronaći prave riječi kojom bi opisao osmi najteži poraz Bayerna u historiji.

"U potpunosti sam šokiran. Mislim da u prvom poluvremenu nismo dobili nijedan duel, niko nije preuzimao igrače u odbrani... Neobjašnjivo mi je bilo ponašanje igrača", rekao je Salihamidžić nakon meča za ARD.

"Isto kao da se nismo ni pojavili na utakmici, ovo je bio kolektivni 'blackout'. Sve što je moglo poći po zlu i pošlo je", dodao je.

Salihamidžić je rekao i kako se ekipa ne može "vaditi" na to da ih zbog korone s klupe nije vodio trener Julian Nagelsmann, ali ni na probleme koje imaju dvojica igrača koja su počela meč - Joshua Kimmich koji se nije vakcinisao i pod velikim je pritiskom zbog toga te Lucas Hernandez koji ima pravnih problema i mogao bi otići u zatvor.

"Naravno da to nisu lijepe priče, ali to nije nikakvo opravdanje. Na prošlom meču se to nije odražavalo na igru na terenu, pa ne bi trebalo ni sada". istakao je Salihamidžić.