Nakon sporne izjave
13

Salihamidžić se putem telefona pomirio s legendom Bayerna: Poznajemo se 25 godina

H. H.
Lothar Matthäus (desno) i Hasan Salihamidžić (u sredini) (Foto: Sky Sport
Lothar Matthäus (desno) i Hasan Salihamidžić (u sredini) (Foto: Sky Sport
Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić (45) pomirio se legendom minhenskog kluba Lotharom Matthäusom (60), koji je imao oštre komentare vezane za transfer politiku Bavarca ove sezone.
Matthäus je ranije u svojim komentarima istakao da Dayot Upamecano nije opravdao očekivanja i da ne može biti vođa odbrane.

Bayern je pustio da David Alaba ode u Real Madrid bez odštete, računajući da će Upamecano adekvatno odgovoriti zadatku. Ipak, mladi Francuz prema Matthäuovom mišljenju nije taj kalibar, te se čini kao "strano" tijelo u ekipi.

Salihamidžić je nakon toga kazao da ga nije briga za ono što Lothar kaže, ali pred meč Eintrachta i Bayerna pojavili su se zajedno pred kamerama i nije bilo traga napetoj atmosferi. Umjesto toga, dobro raspoloženje i čisti sklad.

"Posljednjih smo dana razgovarali telefonom i sve smo raščistili. Mislim da oboje imamo svoje stavove i to je u redu. Ako vidim kritičnu tačku koju morate dugo tražiti, onda moram i kritikovati", rekao je Matthäus koji radi kao stručni konsultant na njenačkom Skyju.

S druge strane, popularni Braco kazao je da se poznaju 25 godina i da svako ima svoje mišljenje.

"Poznajemo se 25 godina i naravno da može reći šta misli. Ali, želim zaštititi naše igrače, uvijek ću to činiti. Lothar mora to znati, ali cijenimo jedan drugog", kazao je Salihaimadžić.

Bayern je pobijedio Eintracht rezultatom 1:0 i dodatno se učvrstio na vrhu tabele.