Povrijedio se Lucas
21

Salihamidžić nastavio kritikovati i prozivati: Ljut sam na potez Nogometnog saveza Francuske

K. H.
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Veliko ljetošnje pojačanje Bayerna, Lucas Hernandez, doživio je povredu u meču protiv Olympiakosa, a sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić kritiku je uputio na račun Nogometnog saveza Francuske.
Naime, Hernandez je u posljednje vrijeme odigrao veliki broj utakmica (10 u dva mjeseca), kako za Bayern tako i za reprezentaciju Francuske, a nakon što je njegovo tijelo došlo do krajnje granice opterećenja, stradao je desni članak i zbog toga ga očekuje nešto duže odsustvo s terena.

Nakon što su Trikolori objavili spisak igrača za utakmice protiv Islanda i Turske, Bayern je uputio pismo na adresu Nogometnog saveza Francuske s ocjenom da Hernandez nije spreman za takvo opterećenje, ponajviše zbog nedavne operacije koljena, ali njihov prijedlog nije usvojen i Hernandez je protiv Turske odigrao svih 90 minuta.

"Moram reći da sam ljut zbog načina na koji se Nogometni savez Francuske ponio prema čitavoj situaciji", rekao je Salihamidžić.

Salihamidžić je nakon toga objasnio o čemu se tačno radi:

"Naravno da želimo što veću minutažu za naše igrače, kao i što veći broj utakmica, ali nam je zaista teško palo to što se Hernandez povrijedio. Nije u pitanu samo posljednji meč, već zato što je bio na dugoj pauzi zbog prethodne povrede, nakon čega je odigrao mnogo utakmica, a ne želeći nikog kriviti smatram da se trebala poslušati ocjena našeg tima".

Pretpostavlja se da će Hernandez van terena biti dva mjeseca, odnosno da će teško biti na raspolaganju treneru Niki Kovaču u prvoj polusezoni.