Neumoljiv pred golom
512

Salah postao rekorder Liverpoola, emotivno je proslavio pa poručio: Ovo mi je na umu od prvog dana

K. H.
Mohamed Salah (Foto: Twitter)
Mohamed Salah (Foto: Twitter)
Mohamed Salah postao je najbolji strijelac Liverpola svih vremena u Premiershipu i to nakon što je u razaranju Manchester Uniteda rezultatom 7:0 postigao dva pogotka i došao do brojke od 129. pogotka za tim s Anfielda u ovom takmičenju.
Ovaj 30-godišnjak iz Egipta je tako srušio rekord legendarnog Robbieja Fowlera, koji je tokom karijere postigao 128 pogodaka u Premiershipu, a ranije je nadmašio Stevena Gerrarda (120) i Michaela Owena (118).

Iako se ove sezone muči i nije na nivou kao prethodnih godina, Salah je protiv ljutog rivala Manchester Uniteda odigrao sjajan meč i sa dva pogotka je pomogao svojim saigračima da dođu do pobjede koja im može u potpunosti preokrenuti sezonu, no kada je postigao drugi, onaj kojim je ujedno i srušio rekord, skinuo je dres, pokazao mišiće i koliko mu znači taj uspjeh.

"Ovo je jako poseban i važan trenutak za mene i ne mogu lagati, ovo mi je bilo na umu od kada sam došao u Liverpool. Nakon moje prve sezone uvijek sam razmišljao o njemu i zato je nevjerovatno da sam ga danas srušio protiv Manchester Uniteda i to u meču koji je završen ovakvim rezultatom", rekao je Salah.

Salah je u 2017. godine došao iz Rome, a već prve sezone postigao je 32 pogotka u Premiershipu. Naredne godine je postigao 22 pogotka, a onda u sezoni 2019/2020 je postigao 19 pogodaka. Nakon toga, postigao je 22 i 23 pogotka u naredne dvije sezone, dok je u ovom na kontu od 11 ligaških pogodaka.

Liverpool se jučerašnjom pobjedom vratio u borbu za mjesta koja naredne sezone vode u Ligu prvaka, a trener Jurgen Klopp istakao je da će ova pobjeda pokazati Liverpoolovim rivalima da ne smiju tek tako da ih otpišu.