Alexov odlazak veliki gubitak
1

Sagna isfrustriran Arsenalovom prodajom najboljih igrača

Totalsport
Bacary Sagna
Bacary Sagna
Desni bek Arsenala i francuske nogometne reprezentacije Bacary Sagna (29) otkrio je svoje frustracije klupskom prodajom najvećih zvijezda kao i velikim upitnikom oko svoje budućnosti.

Ljetos je Sagna gledao kako Arsenal prodaje Robina van Persieja i Alexa Songa u Manchester United, odnosno Barcelonu i bio je vrlo razočaran takvim raspletom.

Tako je trenutno Sagna, koji je na putu oporavka nakon slomljene noge, ostao jedan od najstarijih igrača u sjevernolondonskom klubu.

"Kada pustite dva svoja najbolja igrača da odu, postavljate si pitanja. Navijači mi prilaze na ulici i ja razumijem njihove frustracije. Kao i njima, i meni nisu neke stvari jasne. Svi su znali da Robin odlazi. Ali Alex? Imao je 24 godina i tri važeće godine ugovora. I dalje to ne razumijem. To je velik gubitak", rekao je Sagna za L'Equipe.

Osim Van Persieja i Songa, Sagna je gledao kako i Cesc Fabregas i njegovi reprezentativni suigrači poput Samira Nasrija i Gaëla Clichyja proteklih godina odlaze iz Arsenala i naslove osvajaju negdje drugdje.

"Ja sam jedini preostao igrač iz udarne postave iz 2007. godine. U maju sam gledao pobjedničku paradu Manchester Cityja na televiziji i vidio sam kako Samir i Gaël podižu trofej. I ja to želim."

Na kraju je Sagna komentarisao i kako vidi vlastitu budućnost.

"Na kraju sezone preostat će mi još jedna godina ugovora. Da li je neko iz kluba sa mnom razgovarao o tome? Ne, niko. U ovom trenutku želim igrati za Arsenal i ponovo dostići svoj nivo. Sve ostalo su očekivanja. Svi imaju vjeru", rekao je Sagna.