Klubu zamjerio prodaju igrača
8

Inter želi kupiti nezadovoljnog Bacaryja Sagnu

Totalsport
Bacary Sagna
Bacary Sagna
Bacary Sagna, 29-godišnji desni bek Arsenala i francuske nogometne reprezentacije, u posljednje je vrijeme javno pokazivao nezadovoljstvo politikom svog londonskog kluba.

Sagna je zračio ljutnjom zbog ovoljetnih prodaja Van Persieja i Songa, te je dolazio do zaključka da time Arsenal pokazuje manjak ambicija, odnosno, da se s takvim načinom ne može upustiti u borbu za naslov prvaka engleskog Premiershipa.

Engleska štampa je takvu ljutnju prevela na svoj način, naglasivši da je i sam Sagna zainteresiran za odlazak s Emirates stadiona, a razočaran je bio što klub nije s nikim dogovorio posao oko toga.

Sagna ima važeći ugovor s Arsenalom do juna 2014. godine, a u međuvremenu je odbijao potpisivanje novoga. Takva situacija Sagne nagnala je milanski Inter da krene razmišljati o angažmanu ovog nogometaša. Italijanska štampa navodi da su pripreme za takvo što počele i da se u siječnju iduće godine može očekivati i realizacija. Pitanje je samo kakva će biti reakcija Arsenala, jer Sagna je očigledno željan promjene.