Nogomet
20

Sadiković: Ne mogu reći da je pobijedila bolja ekipa; Adžem: Ostvarili smo cilj

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Golovima Varee i Turkovića fudbaleri Željezničara u 8. kolu Premijer lige BiH na stadionu Tušanj su pobijedili tuzlansku Slobodu sa 2:1. Gol za Slobodu postigao je Mujkić.

"Ne mogu reći da nas je pobijedila bolja ekipa. Igrali smo 45 minuta dobro, držali utakmicu pod kontrolom, a gosti nam nisu šutirali nijednom u okvir gola. Međutim, u drugom poluvremenu smo ponovili iste greške kao na prethodnim utakmicama i poraženi smo. Teško mi je, ali jednostavno ovo je naša realnost. Nemamo posebno kvalitetan tim i ako u svakoj utakmici ne pružimo više od maksimuma teško možemo doći do povoljnog rezultata", kazao je trener Slobode Denis Sadiković.

Nakon što je sudija Muamer Bureković iz Zenice označio kraj susreta, igrači Željezničara su počeli sa slavljem, a iz svlačionice je dopiralo skandiranje “Šampioni...”.

"U Tuzli smo ostvarili cilj. Došli smo po pobjedu i na kraju je zasluženo ostvarili. Rezultat bi možda bio i ubjedljiviji da nije bilo prekida. Kasnije smo primili pogodak, uvukla se nervoza, ali smatram kako naš trijumf nije došao pod znak pitanja”, izjavio je trener Plavih Admir Adžem.

Nakon prekida u 76. minuti kada su navijači Željezničara napravili bakljadu, a potom zapaljenim bakljama gađali navijače Slobode, službenici Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK su ih izveli sa Tušnja i vratili ka Živinicama i Sarajevu.

U bakljadi je povrijeđeno nekoliko navijača s obje strane, a jedna od baklji pogodila je i policajca.