Svojevremeno čuvao Maradonu
0

Šabanadžović: Nadam se da će Ronaldo imati loš dan

Piše: Edin Isanović
Refik Šabanadžović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Refik Šabanadžović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Refik Šabanadžović je u svoje vrijeme slovio za jednog od najboljih odbrambenih evropskih nogometaša. Na Mundijalu u Italiji 1990. godine u okršaju Jugoslavija - Argentina čuvao je Maradonu. I to vrlo uspješno. Za Sarajevo-x.com govorio je o večerašnjem dvoboju BiH - Portugal.

S obzirom na to da je sa dosta uspjeha radio defanzivne zadatke pitali smo ga - kako zaustaviti Ronalda?

''Teško pitanje. Radi se o izuzetno kvalitetnom nogometašu koji je među dva najbolja na planeti. Uostalom, to pokazuje njegova nevjerovatna statistika. Mislim da će selektor Sušić odrediti igrača koji će striktno motriti na njega. Međutim, svi ostali trebaju biti blizu i konstantno mu pomagati. Tu prije svih mislim na Rahimića'', kaže Šabanadžović.

Naglasio je kako Zmajevi trebaju biti pažljivi iz prekida.

''Ronaldo odlično izvodi slobodne udarce i ne bi bilo pametno praviti prekršaje iz zone šuta, osim ako je to neophodno. Vjerujem da će im Pape skrenuti pažnju na to. Ipak, nadam se da će nogometaš Reala iz Madrida imati loš dan i da mu teren Bilinog Polja neće biti sretan''

U zaključku je prognozirao i rezultat.

''Bilo kakva pobjeda je ogroman kapital pred uzvrat. Naročito ako ne bismo primili gol. Optimista sam i nadam se trijumfu od 1:0'', istakao je nekadašnji nogometaš Željezničara.