Admir Raščić za Klix.ba
25

"Sa Pazarcima ću navijati za Sarajevo, bit će 3:1 za Bordo tim“

Piše: E. Isanović
U historiji sarajevskih derbija pojedini igrači nosili su dres i Sarajeva i Želje. Mnogi se i danas sjećaju velikih majstora koji su stanovali na Grbavici ili Koševu. Ime i autoritet gradili su svojim odnosom prema klubu. Ponekad su davali i više od maksimuma, stoga su bili vrlo omiljeni.

Pojedini nogometaši postajali su ljubimci navijača koji su ih nekada zviždali, ali su za to morali imati izuzetan učinak na terenu. Jedan od njih, bez sumnje, je Admir Raščić koji je nakon Željezničara nosio dres ljutog rivala Sarajeva.

“Na terenu dajem sve od sebe. Rad je sve u životu“, najavio je tada napadač koji je za tim sa Koševa odigrao nekoliko dobrih utakmica u pretkolima Lige prvaka. Raščić sada nosi dres Novog Pazara, a pred 100. derbi prognozira pobjedu Sarajeva.

“Gledat ću utakmicu sa Pazarcima i naravno navijati za Sarajevo. Ovdje tim sa Koševa ima dosta pristalica. Vjerujem da možemo pobijediti . Mislim da će biti 3:1 za nas. Imamo sve argumente za trijumf”, kazao je kratko za Klix.ba Raščić čiji tim danas igra protiv Slobode iz Užica.