Prelazak u HSV
0

Ruud van Nistelrooy predstavljen u Hamburgu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Holandski veteran Ruud van Nistelrooy (33) službeno je predstavljen kao novi nogometaš HSV-a na press konferenciji u hamburškoj HSH Nordbank Areni.

Na konferenciji je prisustvovalo više od 200 novinara, a predsjednik HSV-a Bernd Hoffmann toplo je pozdravio novopridošlog napadača.

  • Vrlo smo ponosni što smo uspjeli dovesti tako sjajnog igrača u HSV i Bundesligu. Željeli smo igrača posebne kvalitete, najboljeg kojeg smo mogli dovesti – rekao je Hoffmann za Van Nistelrooyja koji je potpisao ugovor do juna 2011. godine.

  • Moje ambicije vezane su uz HSV koja je snažna ekipa s kvalitetnim igračima. Bit će za mene sjajno iskustvo igrati u Bundesligi, jednoj od najjačih liga u Europi – izjavio je između ostalog Van Niselrooy, koji je u HSV stigao iz Real Madrida bez odštete, a u novom će klubu nositi dres s brojem 22.

Van Nistelrooy je u Real došao 2006. iz Manchester Uniteda u transferu vrijednom 24 miliona eura. U svojoj prvoj sezoni u "kraljevskom klubu" postigao je 33 gola u svim natjecanjima.

Međutim, nakon toga nije pronašao sreću, često je bio povrijeđen, a ove je sezone u Primeri odigrao samo 13 minuta.

Ukupno je za Real odigrao 68 prvenstvenih utakmica i zabio je 46 golova. Prethodno je za Manchester United između 2001. i 2006. u 150 premierligaških utakmica upisao 95 golova.