Evropska liga
0

Rutinski posao za Široki Brijeg i Zrinjski

Piše: Edin Isanović
Foto: Zrinjski.info
Foto: Zrinjski.info
Bh. nogometni predstavnici u Evropskoj ligi, "Široki Brijeg“ i "Zrinjski“ danas igraju uzvratne mečeve prvog pretkola. Oba kluba imaju velike izglede za plasman u narednu rundu takmičenja koje je po rejtingu drugo na Starom kontinentu. Naime, tim sa Pecare savladao je "Olimpiju“ u Domžalama rezultatom 2-0, dok su "plemići“ pobijedili kazahstanskog predstavnika "Tobol“ na njihovom terenu 2-1.

U taboru bh. viceprvaka sa velikim optimizmom dočekuju goste iz Slovenije:

"Iako smo veliki dio posla obavili u prvoj utakmici, moramo biti oprezni. Igrat ćemo kao da je 0-0. Ključno je da zajedništvom možemo napraviti dobar rezultat. Treba se postaviti čvrsto kompaktno, ići na pobjedu. Sigurno treba i malo više koncentracije. I to cijele ekipe. Puno još imamo prostora za napredak. Ne smijemo ih podcijeniti, iako treba vjerovati u uspjeh. Priželjkujem podršku sa tribina, rekao je za naš portal Dejan Bandović, golman "Širokog Brijega“.

S druge strane, strateg "Zrinjskog“ poziva na oprez:

"Objektivno i realno, imamo velike šanse za preskakanje ove prepreke. No, uvijek treba biti oprezan. Ne smije nas zavarati trijumf u Kazahstanu, nema kalkulisanje. Putovanje je iscrpilo ekipu i to me najviše brine. Naš suparnik ima dobru ekipu. Njihov problem jeste što u gube koncentraciju, tu vidim našu šansu. Sve u svemu, ja sam optimista“, kaže Dragan Jović, prvi šef struke mostarskog tima.

Utakmica na Pecari počinje u 20.30 sati uz direktan prenos na BHT1, dok će se početni udarac pod Bijelim Brijegom izvesti u 19.30 sati.