Razlog neuspjeha
0

Ruski fudbaleri dernečili prije Slovenije?

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
S obzirom na informacije kojima barataju ruski mediji, nije niti čudo da se njihova fudbalska reprezentacija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo iduće godine.

Podsjetimo da je Rusija igrala dvije baraž utakmice sa Slovenijom. U prvom je meču pobijedila u Moskvi 2-1, ali su u revanšu poraženi 1-0 čime se, mimo očekivanja, na jug Afrike plasirala slovenska reprezentacija.

Fudbalski savez Rusije je, pak, pokrenuo internu istragu, a na osnovu sumnje da se nekolicina njihovih reprezentativaca, večer uoči prve utakmice, upustila u dugu večer pijanstva i dernečenja.

Ruska TV postaja Kanal 1 je imala ekskluzivni razgovor s radnicima hotela Merriot, koji su potvrdili priču po kojoj je nekolicina reprezentativaca do pet sati ujutro ispijala velike količine alkohola u hotelskom baru.

Nije poznato ko su "igrači iz bara hotela", ali su svi fudbaleri redom negirali takve optužbe, dok su braća Vasilij i Aleksej Berezucki podigli tužbu protiv spomenute TV stanice.

"Ne znam za tu priču. Načuo sam koliko i drugi, ali lično ne znam ništa više o svemu. No, u Rusiji se respektira Kanal 1 i ne vjerujem da bi izmišljali. No, mora se utvrditi i dokazati takvo što",- rekao je selektor Rusije Guus Hiddink, te nastavio:

"Znam da su određeni reprezentativci imali problema s noćnim životom, ali to se događalo prije mog dolaska na selektorsku dužnost. Dok sam tu, nisam svjedočio nikakvom takvom incidentu, niti sam od drugih ljudi čuo za slične slučajeve. Bilo je malih ispada, ali takvo što smo uvijek sankcionirali", završio je Holanđanin.