Kvalifikacije za SP
0

Rumunji uzeli bod na St. Denisu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuski nogometaši još su jednom prezentirali neuvjerljivu igru kakva ih "krasi" cijelim tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici.

Na domaćem terenu nisu uspjeli pobijediti odavno prežaljene Rumunje, završilo je 1-1. Time prednost vodeće Srbije na tabeli iznosi četiri boda u odnosu na aktualne svjetske doprvake, a sljedeće srijede Francuzi gostuju u Beogradu.

Francuzi su, baš kao i Portugalci u Kopenhagenu kod Danaca, uglavnom boravili u suparničkom šesnaestercu, ali prave egzekucije nije bilo od 1. do 90. minute.

Nakon brojnih šansi napokon je goste uspio slomiti Thierry Henry pogotkom u 48. minuti, ali samo osam minuta kasnije u tragičara ogleda se pretvorio Julien Escude koji je ubacio loptu u vlastitu mrežu. Silni napadi Francuza do kraja utakmice nisu urodili plodom.

Recimo da je utakmicu na St. Denisu vodila hrvatska sudačka trojka, glavni Ivan Bebek s pomoćnicima Tomislavom Petrovićem i Tomislavom Šetkom. 

U drugom ogledu skupine Austrija je rutinski, ali neuvjerljivo, pobijedila Farske otoke na svom terenu 3-1.

U skupini 8, gdje se Nizozemska već plasirala na Svjetsko prvenstvo, Island i Norveška su podijelili bodove odigravši 1-1. Taj rezultat su s najvećim oduševljenjem primili Škoti koji su sami na drugom mjestu ljestvice.

Evropske kvalifikacije za SP:

Skupina 7

Francuska - Rumunjska 1-1 (Henry 48 / Escude 56-ag)

Austrija - Farski otoci 3-1 (Maierhofer 1, Janko 16, 59-11m / Olsen 83)

Redoslijed: 1. Srbija 18, 2. Francuska 14, 3. Austrija 10, 4. Litva 9, 5. Rumunjska 8, 6. Farski otoci 1.

 

Skupina 8

Island - Norveška 1-1 (Gudjohnsen 29 / Riise 10)

Redoslijed: 1. Nizozemska 21, 2. Škotska 10, 3. Norveška 7, 4. Makedonija 7, 5. Island 5.