Najavio meč u Tuzli
39

Rožman: Reagovali smo dobro na sve filmove koji se dešavaju, Duljevića smo doveli zbog karaktera

N. M.
Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pripremaju se za nastavak sezone u Wwin ligi Bosne i Hercegovine nakon reprezentativne pauze, pošto ih sutra očekuje duel 24. kola protiv Tuzla Cityja na Tušnju.
Utakmicu je najavio trener Bordo tima Simon Rožman, koji je istakao da je ekipa dobro podnijela sve što se dešavalo posljednjih dana.

Naravno, mislio je na oduzimanje tri boda klubu s Koševa i na kaznu od 22.000 KM, kao i kazne funkcionerima kluba.

"Unatoč svim filmovima koji se dešavaju oko nas, ekipa je reagirala na pravi način. Što se mene tiče, već tri utakmice igramo na dobrom nivou. Sada je lakše nakon pobjede i ove riječi imaju na težini. Duraković i Penaranda vuku povrede kroz duži preiod, a znamo da su Oliveira i Hasić van zbog suspenzije radi kartona", rekao je Rožman za zvaničnu stranicu FK Sarajevo.

"Fokusiramo se na teren, na ono gdje mi možemo napravit dobru stvar. Vjerujem da imamo dovoljno vremena do kraja da ostvarimo sve ciljeve kluba. Baš smo fokusirani i želimo dokazati sebi i drugima da vrijedimo", dodao je slovenački stručnjak.

Tokom reprezentativne pauze je Sarajevo dovelo veliko pojačanje u vidu Harisa Duljevića, koji je registrovan za mečeve. Rožman je komentirao i ekipu Tuzla Cityja.

"Tuzla je kompaktna i dobra ekipa. Dobri su s loptom u nogama, imaju kvalitetne pojedince i bit će neizvjesno. Oni se žele nadigravati i bit će dobra utakmice. Duljević je odmah pokazao da je ozbiljan igrač, Ima pravi karakter i zato smo ga doveli. Momci su ga super prihvatili, pokazao je svoje kvalitete i već je u kadru. Vidjećemo hoćemo li ga odmah koristiti", istakao je Rožman.

"Ekipa je odlično odreagirala na sve što se desilo. Vidi se njihovo zajedništvo i mislim da ćemo do kraja prvenstva raditi ono što se od nas očekivalo", zaključio je Rožman na kraju.

Duel Tuzla Cityja i Sarajeva na programu je u petak od 16 sati, a prijenos je na Areni Sport.