Voli španski klub
1

Rosell: Balotelli je mnogo puta želio doći kod nas u Barcu

Totalsport
U srijedu navečer će velika koncentracija nogometnih štovatelja biti usmjerena prema San Siru gdje će nogometaši Milana i Barcelone odigrati prvi duel osmine finala Lige prvaka.

Za domaću ekipu u tom susretu, a i ubuduće ove sezone u Ligi prvaka, neće moći nastupiti Mario Balotelli, koji je na San Siro došao tokom januara iz Manchester Cityja. Razlog je baš taj što je Balotelli ove sezone već nastupao u ovom takmičenju, u dresu engleske ekipe.

Inače, to je definitivno dobra vijest za Barcelonu jer je Balotelli postigao četiri pogotka u tri odigrane prvenstvene utakmice za Milan. Odnosno, zabio je četiri od posljednjih pet golova Milana.

"Ne znam je li to dobra vijest za nas. Sve zavisi od toga ko će ga zamijeniti i kako će igrati onaj ko ga zamjeni", rekao je diplomatski predsjednik Barcelone Sandro Rosell koji je talijanskim novinarima dodao:

"Često se kroz Balotellijevu karijeru događalo da je imao želju doći kod nas. No, nikada se taj posao nije ostvario i ko zna koliki bi motiv imao u igri protiv kluba kojeg očigledno voli".