Alex Ferguson
0

"Rooney se vraća za dvije do tri sedmice"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na redovitoj konferenciji za novinare u petak na Old Traffordu, menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson donio je sedmoj sili iščekivane vijesti o ozljedi najboljeg napadača Premiershipa.

Wayne Rooney (29 utakmica, 26 golova) iščašio je zglob u posljednjim trenucima prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Bayerna (pobjeda domaćina 2-1). Zbog bolova je napustio teren šepajući, a kasnije Allianz Arenu na štakama i sa zaštitnom čizmom. Strahovalo se od loma kosti, no nakon što su takve crne slutnje već demantirane, Ferguson je medijima izjavio da će ozljeda ligamenata desnoga gležnja Rooneyja udaljiti s travnjaka na "tek" dvije do tri sedmice.

  • Engleska može ponovno disati, moglo je biti mnogo gore - veli Ferguson aludirajući pritom i na ambicije engleske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje 11. juna započinje u Južnoafričkoj Republici.

Prve su informacije kazivale da Rooneyju prijeti izbivanje s terena do kraja Premiershipa, te se dodavalo kako je njegov nastup na Mundijalu pod znakom pitanja. Ipak, Rooney će na teren još u aktualnoj sezoni.