News of the World
0

Rooney podbacio na SP-u zbog odvojenosti od sina

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney bio je jedno od najvećih razočarenja Svjetskog nogometnog prvenstva koje danas završava u Južnoj Africi.

Rooney (24) je u prošloj sezoni zabio 34 pogotka za United u svim takmičenjima i trebao je biti najjači engleski adut na svjetskoj smotri. No, na jugu Afrike je ostao bez ijednog gola, a Englezi su nastup završili debaklom protiv Njemačke u osmini finala (4-1).

Zašto je Rooney toliko podbacio pitanje je kojim se već danima bave otočki mediji, a odgovor je u nedjelju ponudio News of the World. Tabloid tvrdi da je Rooney tijekom SP-a u emocionalnom telefonskom razgovoru s menadžerom Manchester Uniteda Alexom Fergusonom priznao kako mu strašno nedostaje šestomjesečni sin Kai i kako se zbog toga ne može potpuno koncentrirati na nogomet.

Požalio se napadač kako mu teško pada duga odvojenost od sina, a problema su navodno svjesni bili i unutar reprezentacije, no nadali su se da će Rooney to uspjeti premostiti.

U nastojanju da svoga napadača vrati na stari put, Ferguson mu je odlučio dati produženi odmor kako bi što više vremena proveo s porodicom. Stoga se čak očekuje da Rooney neće ni zaigrati za “crvene vragove” na startu nove sezone Premierlige, koju United otvara na Old Traffordu protiv Newcastlea.