NOTW
0

Rooney nije igrao protiv Evertona zbog seks-skandala

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: SkyNews)
Wayne Rooney (Foto: SkyNews)
Izostavljanje Waynea Rooneyja iz sastava Manchester Uniteda u subotnjoj premierligaškoj utakmici kod Evertona (3-3) posljedica je njegovog seksualnog skandala, tvrdi u nedjelju News of the World.

Menadžer "crvenih vragova" Alex Ferguson Rooneyjevo je eliminiranje opravdao izjavom da je svoga napadača samo želio zaštititi od neprijateljski raspoloženih navijača Evertona, kluba u kojem je započeo karijeru.

No, NOTW tvrdi, pozivajući se na izvore iz kluba, da je škotski stručnjak kaznio Rooneyja zbog afere koja je izbila prošle sedmice nakon što je u dijelu engleskih medija izašla priča kako je napadač engleske reprezentacije varao trudnu suprugu s prostitutkom.

Rooney se u petak pojavio u hotelu Lowry u kojem su njegovi saigrači bili u karantinu, ali Ferguson ga nije želio voditi u Liverpool. Menadžerove riječi kako je Rooneyja želio sačuvati od pritiska Evertonovih navijača ipak djeluju prilično neuvjerljivo budući da je prvi napadač Uniteda ionako prijašnjih godina već igrao na Goodison Parku.

Ferguson je i ranije znao kažnjavati igrače zbog njihovih prestupa. Tako je svojevremeno odbio voditi Davida Beckhama u Leeds nakon što je ovaj zakasnio na trening, a vjerovatno i Rooneyja sada želi upozoriti da neće tolerirati njegove afere.

No, Ferguson je već najavio kako će Rooney sigurno igrati u utorak u 1. kolu Lige prvaka kada na Old Trafford stiže Rangers.