Fabio Capello
0

"Rooney je zreliji otkad se oženio"

Totalsport
Italijanski selektor engleskih nogometaša, Fabio Capello (63), nada se da će David Beckham biti u njegovom sastavu za SP. Ne bi volio da prođe kao on, Capello, 1978. godine.

Tada je Capello kao 32-godišnji nogometaš kandidirao za reprezentaciju Italije koja je putovala na Svjetsko prvenstvo 1978. u Argentinu.

  • Igrao sam u kvalifikacijama, no nisam otišao u Argentinu. Nisam bio ozlijeđen, jednostavno nisam bio dovoljno dobar. Da nisam u momčadi saznao sam preko televizije - ispričao je Capello o svojoj neprežaljenoj rani iz mlađih dana.

  • Moja su vrata uvijek otvorena. Tri su me igrača pitala zašto tokom ove kalendarske godine nisu igrali. Objasnio sam im zašto. Poštujem igrače. Oni poštuju mene. To je vrlo bitno.

  • David Beckham cijelo je vrijeme u timu jer je jedan od naših najbitnijih igrača. Dobar je u grupi. Dobar je i pozitivan u svakom trenutku treninga. Ima igrača koji su za uspjeh ekipe bitni zbog karizme i morala koje donose grupi.

Obzirom na sve rečeno, 34-godišnji veznjak LA Galaxyja gotovo sigurno neće propustiti Svjetsko prvenstvo bude li u januaru ponovno došao igrati u Milan i budu li ga zaobišle ozljede. To znači da bi mogao dostići rekord Petera Shiltona od 125 nastupa u državnoj selekciji. Becks zasad ima 11 manje.

Govorio je Capello i o Wayneu Rooneyju. Igrač koji je 2006. godine koštao Engleze polufinala SP-a, zaradivši crveni karton u dvoboju s Portugalcima, sada igra preporođeno.

  • Zreliji je otkad se oženio. Nije više isti igrač kao prije. Znao je prije raditi grozne prekršaje.

Capello ima plan prije Svjetskog prvenstva odigrati još pregršt testnih utakmica. Posebno se veseli onoj protiv Brazila, na kojoj insistira u terminu sredinom novembra, kada će se igrati utakmice dodatnih kvalifikacija za SP.

  • Važno je igrati protiv Brazila jer ćemo samo tako razumjeti što nam je raditi ukoliko na Svjetskom prvenstvu budemo igrali protiv reprezentacija kao što su Španija i Brazil. Dosegnuli smo dobar nivo, igrali smo dobro protiv Hrvatske. No, moramo se još popraviti i biti bolji u pojedinim segmentima igre. Radi se o kretanju: kako s loptom, tako i bez nje!