Podrgrijala špekulacije
7

Ronaldova majka: Sljedeće godine igrat će za Sporting, uvjerit ću ga da se vrati

H. H.
Petostruki osvajač Zlatne lopte nosio je dres Sportinga od 1997. do 2003. godine (Foto: Twitter)
Petostruki osvajač Zlatne lopte nosio je dres Sportinga od 1997. do 2003. godine (Foto: Twitter)
Majka Cristiana Ronalda, Dolores Aveiro, izjavila je za portugalsku TV 24 da će uvjeriti svog sina da se naredne sezone vrati u Sporting iz Lisabona.

Povratak Ronalda u domovinu o kojem se toliko pričalo u portugalskim medijima mogao bi se desiti i prije očekivanog, s obzirom da se uveliko špekuliše o njegovom odlasku iz Juventusa na kraju sezone, a dodatnu nadu podgrijala je izjava njegove majke.

Petostruki osvajač Zlatne lopte nosio je dres Sporting Lisabona od 1997. do 2003. godine, prije nego je prešao u Manchester United, gdje je počeo njegov vrtoglav uspon.

"Razgovarat ću s njim i uvjeriti ga da se vrati. Sljedeće će godine igrati na stadionu Alvalade. Sretna sam zbog titule Sportinga, a sada ću ga pokušati uvjeriti na povratak", kazala je Ronaldova majka.

Inače, klub iz Lisabona je postao prvak Portugala nakon 19 godina i igrat će u Ligi prvaka, dok bi Juventus mogao ostati bez plasmana u najelitnije klupsko nogometno takmičenje, što bi moglo ubrzati odluku Ronalda da napusti Torino.