Nogomet
0

Ronaldo: U Realu ću biti manje egoističan

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo (29) u ponedjeljak je na Santiago Bernabeuu imao veličanstveno službeno predstavljanje, te je njegov dolazak pozdravilo više od 80.000 navijača Real Madrida.

Nakon predstavljanja Ronaldo je odradio brojne intervjue, poput onog za sportski dnavnik As, u kojem je progovorio o svojoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a započeo je dojmovima s veličanstvenog dočeka.

  • Bilo je nevjerojatno. Zaista nisam mogao vjerovati kada je sve počelo. Sav se naježim kada se prisjetim cijelog iskustva. Zaista nisam očekivao tako nešto – rekao je Ronaldo i nastavio u istom tonu.

  • Još otkako se sjećam Madrid je uvijek bio najslavniji i najpopularniji klub na svijetu, čak i u mom rodnom gradu Madeiri. Oni su uvijek imali majbolje svjetske igrače. Kao klinac su svi moji vršnjaci govorili kako je privilegija igrati u Realu. Sada se moj dječački san ostvario – dodao je portugalski igrač, koji je često za vrijeme igranja u Manchester Unitedu okarakteriziran kao sebičan igrač, pogotovo kada je tek stigao iz Sportinga.

  • Nema sumnje da sam sada manje egoističan. Prije četiri godine mi je na pameti bilo uvijek akciju okončati golom. Ali iskustvo mi je pomoglo da shvatim neke stvari i vrijednost tima kao cjeline. Kada igrate za tim, viši se ciljevi mogu dohvatiti i zato poručujem ljudima da će u Madridu gledati drugačijeg Cristiana.

Ronaldo je tada uporedio stil igre u engleskoj i španskoj ligi.

  • Činjenica je da se u Premiershipu igra brže i fizički snažnije i nemate slobodnog vremena ni sekundu. U Španiji se više igra s loptom i ljepota igre ovdje više dolazi do izražaja. Zato mislim da ću se u postojeći Realov sastav jako brzo uklopiti i mislim da neću imati nikakvih problema u slaganju sa saigračima.

Najbolji igrač današnjice prema FIFA-i i France Footballu tada je komentirao i dojam koji je zasad stekao o dvojici najboljih strijelaca Reala svih vremena, Alfredu di Stefanu, koji ga je dočekao na predstavljanju i čiji će dres (s brojem 9) nositi, kao i Raulu, s kojim će imati prilike zaigrati i radi kojeg se morao odlučiti na promjenu broja dresa (Raul u Realu nosi dres s brojem 7).

  • Upoznao sam Di Stefana kada sam stigao na Bernabeu i bila mi je velika čast. Dres s brojem devet je mitski dres budući da ga je nosio netko kao on. Ista je stvar s dresom brojem sedam u Manchester Unitedu. Htio sam imati broj sedam i ovdje, ali Raul ga već nosi. Nema veze, bit će mi zadovoljstvo nositi broj 9.

  • Raul je sjajan igrač i bit će mi zadovoljstvo igrati s njim. Raul je ispisao stranice klupske historije, osvojio je sve što se da osvojiti s klubom, a još uvijek igra jako dobro. Bit će mi zadovoljstvo igrati uz njega.

Za kraj je Ronaldo završio u sebi svojstvenom bahatom tonu, komentiravši visinu svog transfera.

  • Naravno da je trebalo platiti 94 miliona eura za mene. Možda čak i više. Svi kažu da nije, ali ja kažem da jest.