Velika predstava
11

Ronaldo: Sve čestitke mojim saigračima

Totalsport
Ronaldo i Messi u duelu (Foto: Arhiv/AFP)
Ronaldo i Messi u duelu (Foto: Arhiv/AFP)
Strijelac pobjedničkog pogotka za Real u subotnjem El Clasicu Cristiano Ronaldo, nakon velikog trijumfa nad Barcelonom u prvi plan gura svoje saigrače.

Portugalac je četvrtim pogotkom u posljednjih pet susreta s Barcelonom, te trećim uzastopnim na Camp Nou, ponovo za jedan gol prestigao Messija na tabeli najboljih strijelaca Primere s 42 pogotka. Real je, pak, sa 109 pogodaka postavio novi rekord u povijesti španskog prvenstva.

"Bila je ovo naša velika predstava, a prije svega želio bih čestitati svojim saigračima koji su bili fantastični i zbog toga smo i zaslužili ovaj uspjeh. Ponosni smo na pobjedu na Camp Nou kao i na rekordan broj golova u jednoj sezoni Primere", izjavila je 27-godišnja zvijezda Reala.

Odmah po osvrtu na El Clasico Ronaldo je pozvao navijače da im u uzvratnom ogledu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna pruže što jaču podršku.

"Bayern je velika ekipa ali pred našim sam navijačima uvjeren u još jedan veliki rezultat. Zajedno s našim vjernim simpatizerima možemo napraviti novi važan korak i u Ligi prvaka", poručio je Ronaldo.