Primera
0

Ronaldo spasio Real protiv Osasune

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tek je nekoliko minuta dijelilo nogometaše Osasune od velike senzacije na Santiago Bernabeuu. Ipak, Real Madrid je, zahvaljujući Cristianu Ronaldu, u 89. minuti došao do pobjede 3-2 u 35. kolu Primere.

Vratio se "kraljevski klub" na taj način samo na bod zaostatka za najvećim rivalom Barcelonom i zadržao nadu da će Katalonci kiksati u jednoj od preostale tri utakmice.

Osasuna je u nedjelju dva puta imala u rukama vodstvo protiv madridskog velikana, ali nije izdržala. U sedmoj je minuti pogodio Carlos Aranda, da bi Ronaldo svojim prvim pogotkom vratio Real u igru. Novo je vodstvo gostima donio Krisztian Vadocz, ali ono je trajalo još kraće, tačnije samo dvije minute. Strijelac za 2-2 je bio Marcelo.

U drugom se poluvremenu igralo uglavnom pred vratima Osasune, Real je nizao prilike, a put do mreže i pobjede je tek u 89. minuti pronašao Ronaldo udarcem glavom nakon ubacivanja s lijeve strane. Portugalcu je to bio 22. prvenstveni pogodak ove sezone.

U uvertiri finala Kupa kralja Sevilla je na svome Sanchez Pizjuanu pobijedila madridski Atletico s 3-1. Andalužani su na taj način, barem privremeno, preskočili Mallorcu i došli na četvrto mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka sljedeće sezone.

Luis Fabiano je svojim 14. pogotkom sezone već u petoj minuti doveo Sevillu u vodstvo, no radost domaćih navijača trajala je samo tri minute koliko je trebalo Tiagu da donese Madriđanima izjednačenje. No, i na novo se vodstvo Seville čekalo samo pet minuta, ovaj je put Alvaro Negredo pogodio s bijele točke. Isti je igrač postavio i konačnih 3-1, pet minuta prije kraja prvog poluvremena, ponovno iz kaznenog udarca.

Sevilla i Atletico borit će se 19. maja za naslov u Kupu kralja.

Primera, 35. kolo:

Real Madrid – Osasuna 3-2 (Ronaldo 25, 89, Marcelo 44 / Aranda 7, Vadocz 42) Sevilla – Atletico 3-1 (Luis Fabiano 5, Negredo 13 - 11m, 40 - 11m / Tiago 8) Athletic Bilbao – Mallorca (21.00)

Tabela: 1. Barcelona 90, 2. Real Madrid 89, 3. Valencia 65, 4. Sevilla 57, 5. Mallorca 56 (-1)...