Nogomet
0

Ronaldo: Nisam ljubomoran na Messija

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Veliko rivalstvo postoji između Barcelone i Real Madrida, a jednako je takvo i kod njihovih najistaknutijih nogometaša - Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Potenciraju ga oni sami sjajnim igrama iz kola u kolo, ali i mediji koji od njih sami često pokušavaju izvući odgovor na pitanje ko je bolji. Već drugu uzastopnu godinu nagrada najboljem svjetskom nogometašu uručena je argentinskom napadaču Barcelone, pa je u razgovoru za talijansku La Gazzettu dello Sport Ronaldo, koji je tu titulu ponio 2008., Ronaldo morao razjasniti:

"Nisam opsjednut njime i ne osjećam direktno rivalstvo. Messi je meni kao i svaki drugi nogometaš, ali jasna je jedna stvar - želim biti najbolji na svijetu. Ne osjećam zavist, nisam ljubomoran na njega. Meni je prioritetno osvojiti špansko prvenstvo i Ligu prvaka, a ne nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša."

"Ključnim za naslov u Primeri mogao bi se pokazati 'el clasico'. Neće biti lako, ali je moguće"

U derbiju igranom na stadionu Santiago Bernabeu završilo je 5-0 u korist Barcelone.

"Ta je utakmica zaboravljena i iz nje smo izvukli pouku. Bili smo loši, valjda osmorica od jedanaestorice igrača nisu bila na svom nivou. Sljedeći put ćemo biti spremniji za Barcelonu."

Za kraj je Ronaldo ponudio i koju riječ o treneru Joseu Mourinhu: "U Realu želim ostati još dugo i reći ću samo da bih odmah prihvatio opciju da mi on bude trener do kraja karijere. Sretan sam što radim s tako ambicioznom osobom."