Nogomet
39

Ronaldo: Euro je san, osvojio sam mnogo trofeja, ali ništa sa Portugalom

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Kapiten Portugala Cristiano Ronaldo kazao je da njegova predstava protiv Poljske u četvrtfinalu Eura nije važna i da je najvažniji plasman u polufinale.

Sjajni Portugalac je upisao još jedan meč u kojem nije postigao pogodak i ovo je njegov četvrti meč bez postignutog pogotka od pet koliko ih je odigrao na Euru. Ronaldo je upisao dva gola protiv Mađarske, dok se protiv Austrije, Islanda, Hrvatske i Poljske nije upisivao u listu strijelaca.

"Moja predstava nije važna. Ono što se računa je tim i mi smo uradili fantastičan posao. Radio sam naporno za tim iako nisam uspio pogoditi mrežu. Oduševljen sam Renatom Sanchesom. Odigrao je dobro i sada ima svoj prvi gol na evropskim prvenstvima. Cilj je bio proći dalje. Mi smo u polufinalu i nastavljamo tamo", kazao je Ronaldo.

Ofanzivac Real Madrida smatra da je meč bio vrlo težak i pohvalio je Poljake.

"Bila je teška utakmica protiv odličnog tima. Oba tima su se borila svojim oružjima. Obično igramo protiv timova koji imaju vrlo defanzivan stil igre i zbog toga je teže. Nijedan tim nije želio uzimati rizik. Poljska se dobro borila, snažan su tim, igraju dobar fudbal, igraju sa većim intenzitetom, imaju iskustvo, ali Portugal je bio bolji, kreirao je više šansi i zasluženo je slavio. Penali su lutrija, ali je Portugal bio smireniji", rekao je Ronaldo.

U svojoj karijeri Ronaldo je tri puta osvojio Ligu prvaka, osvajao je Primeru i Premiership, brojne kupove, ali nikada ništa sa Portugalom.

"Možda nam niko nije davao šanse, ali mi smo u polufinalu. To je bila vrlo važna pobjeda. Sada je sve moguće. San je osvojiti Euro. Osvojio sam mnogo klupskih trofeja, ali nikada ništa sa Portugalom", rekao je sjajni Portugalac.