Putuje s njima iako ne može igrati
4

Ronaldo: Dušom i srcem sam uz reprezentaciju

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Španske medije je iznenadila odluka prve zvijezde Real Madrida Cristiana Ronalda da putuje hiljade kilometara do Azerbajdžana i natrag s reprezentacijom Portugala iako nema pravo nastupa.

Ronaldo, naime, ima akumulirane žute kartone, tako da neće moći igrati u utorak u Bakuu gdje će Portugal loviti važne bodove. Naime, tim Paula Benta u grupi F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nakon pet odigranih dvoboja ima na kontu samo osam bodova, četiri manje od vodeće Rusije koja je i odigrala jednu utakmicu manje.

"Tužan sam što neću moći igrati, ali svi znaju da mi je važno biti uz reprezentaciju. Bilo bi lakše da sam izbjegao dugo putovanje avionom i vratio se u klub, ali volim biti sa saigračima iz reprezentacije i mislim da mogu pomoći uprkos tome što neću igrati", kazao je Ronaldo koji je i kapiten portugalske vrste.

"I za reprezentaciju i za moje kolege i za mene lično je važno što sam ovdje. Dušom i srcem sam uz ekipu. U utorak ću uz teren navijati za dečke da odigraju dobru utakmicu i dođu do pobjede. Više nemamo pravo ni na neriješene ishode ni na poraze", dodao je Ronaldo.