Nogomet
0

Ronaldo će potpisati novi ugovor sa Realom, superstar se oprašta u Madridu?

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Cristiano Ronaldo će potpisati novi ugovor sa Real Madridom, potvđeno je na zvaničnoj stranici Galacticosa.

Ronaldo će ugovor potpisati sutra i prema njemu u Realu će ostati do juna 2021. godine, a s obzirom da će Ronaldo, ukoliko ispoštuje ugovor do kraja, tada imati 36 godina, realna je mogućnost da se oprosti na stadionu Santiago Bernabeu.

"Zvanični događaj produženja Ronaldovog ugovora desit će se sutra, u ponedjeljak 7. novembra u 13:30 sati u predsjedničkom uredu stadiona Santiago Bernabeu", stoji na stranici Real Madrida.

Finansijski uslovi novog ugovora nisu poznati, a pretpostavlja se da će Ronaldo ostati najplaćeniji igrač kluba.

Do sada su ugovore potpisali Luka Modrić, Toni Kroos, Lucas Vazquez i Gareth Bale, a Ronaldo nastavlja tu seriju dok se Real priprema da ispoštuje godinu dana suspenzije na transfere koju je nametnula FIFA ukoliko posljednja žalba tog kluba ne uspije pred arbitražnim sudom.

"Sretan sam, jer on je igrač koji mora okončati karijeru u Madridu. On je unikat", kazao je trener Reala Zinedine Zidane, a piše Marca.

Ronaldo je u Real stigao iz Manchester Uniteda na ljeto 2009. godine za tada rekordna 94 miliona eura.

U Realu je postigao više od 350 golova te osvojio dvije titule Lige prvaka, La Ligu i dva Kupa Kralja kao i španski Super kup, evropski Super kup i FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo.