Nogomet
0

Ronaldo bez kazne za saobraćajnu nesreću

Totalsport
Cristiano Ronaldo, prva zvijezda ljetnog prijelaznog roka, ostat će nekažnjen za prometnu nesreću koju je skrivio 8. januara ove godine u jutarnjim satima

Ronaldo je na putu prema mančesterskoj zračnoj luci izgubio kontrolu nad svojim skupocjenim Ferrarijem 599 GTB, te je u tunelu udario u sam zid. Prema izvještajima, iza Ronalda je vozio njegov klupski suigrač, nizozemski golman Manchester Uniteda Ewdin van der Sar. Srećom Portugalac nije bio ozlijeđen, ali je njegov auto doživio teška oštećenja.

Mančesterska policija dobila je poziv za uviđaj oko sat vremena nakon nesreće. Odradili su svoj posao s Ronaldom na mjestu nesreće, nakon čeka se Portugalac zaputio u trening centar svog kluba.

Nakon sprovedene istrage i intervjua s Ronaldom o nesreći, mančesterska policija je odlučila da neće poduzimati nikakve kaznene mjere protiv 24-godišnjeg Portugalca, koji se proteklih dana našao na naslovnicama medija zbog transfera u madridski Real vrijednog 94 miliona eura. Ronaldo je o saobraćajnojj nesreći policiji dostavio i pismeno svjedočenje.

Policiji je, navodno, izjavu o nesreći u kojoj, srećom, nitko nije stradao, a nije bilo uključeno niti jedno drugo vozilo, dao i Ronaldov dosadašnji suigrač u Manchester Unitedu, golman Van der Sar.