Talentovani napadač
58

Ronaldinhov sin igra za klub još jedne brazilske legende i predviđa mu se velika karijera

D. P.
Ronaldinho je presretan zbog puta koji prolazi njegov sin (Foto: Twitter)
Ronaldinho je presretan zbog puta koji prolazi njegov sin (Foto: Twitter)
Joao Mendes de Assis Moreira (16), sin legendarnog nogometaša Ronaldinha, bliži se debiju u seniorskom nogometu u dresu Cruzeira.

Mediji u Brazilu očekuju da će uskoro ova zemlja dobiti još jednog velikog nogometaša pošto Ronaldinhov sin mnogo obećava. Riječ je o mladom napadaču koji nastupa za U-17 ekipu Cruzeira i očekuje se da uskoro debituje i u seniorskom timu.

Joao Mendes je sin legendarnog Ronaldinha, a trenutno je član Cruzeira čiji je vlasnik Ronaldo Nazario de Lima koji je nedavno kupio klub u kojem je počeo karijeru.

Kada je u pitanju Ronaldinho, on je sretan što je njegov sin krenuo stopama da postane profesionalni nogometaš.

"Bio sam presretan kada sam vidio da želi postati nogometaš. Pomalo strahujem, ali kao i svaki otac. Laska mi to što je odlučio raditi stvari koje ja volim cijelog svog života", rekao je nedavno Ronaldinho.

[TWITTER]1448214953236828163[/TWITTER]

Legendarni Brazilac i jedan od najboljih nogometaša koje je svijet ikada vidio tvrdi da će uvijek biti podrška na nogometnom putu sina.

"Odlično razmišlja i zbog toga sam sretan. Kada ga vidim na terenu, to predstavlja za mene veliki užitak. Tu sam uvijek da mu pružim podršku i to mi je uloga. Ne volim ga previše zadirkivati, ali znam da mora učiti. U odličnim je godinama i sretan sam što ide mojim putem", dodao je Ronaldinho.

Brazilski mediji najavljuju Joaa Mendesa kao potencijalno kvalitetnog igrača, ali ne žele stavljati pritisak pred njega. Rođen je 2005. godine i osim brazilskog, posjeduje i špansko državljanstvo s obzirom na to da je rođen kada je Ronaldinho igrao u Barceloni.