Dobar znak
0

Ronaldinho na treningu sat i po prije svih

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Punih devedeset minuta prije ostatka Milanove nogometne ekipe na trening je došao, u posljednje vrijeme osporavani, Ronaldinho (29).

Brazilac je odlučan u namjeri da vrati formu koja ga je nekad krasila, za što mu nije teško odraditi duži trening i primjerom povesti tim koji trenutno drži razočaravajuće 12. mjestu u poretku klubova u talijanskom nogometnom prvenstvu.

Stigao je Ronaldinho tako danas (ponedjeljak) na trening u 9 sati ujutro, odnosno sat i po prije no što se to od igrača očekuje. Ohrabrujuć je to znak i za trenera Leonarda kojem talijanski mediji broje posljednje dane na klupi tima.

Inače, Ronaldinho će u kasnijim satima dana biti u Monacu gdje ga očekuje ceremonija proglašenja osvajača nagrade “Golden foot”. Radi se o priznanju koje primaju samo nogometaši stariji od 29 godina za svoje sportske uspjehe u individualnom i timskom aspektu, osobnost i poštovanje koje uživaju u javnosti i među nogometnim stručnjacima.

Ronaldinhovi protukandidati su kapiten i napadač madridskog Real Madrida Raul Gonzalez, napadač Barcelone Thierry Henry, te golman Juventusa Gianluigi Buffon.