Nogomet
0

Romario se vraća na teren u 43. godini

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Legendarni brazilski nogometaš Romario (43) odlučio se vratiti na teren u poznim godinama kako bi ispunio želju svom ocu Edevairu.

Tako je Romario pristao odigrati nekoliko utakmica za Club Americu, člana brazilske druge lige, odnosno regionalnog prvenstva pokrajine Rio de Janeiro, kluba čiji je njegov otac vatreni navijač.

Posljednju službenu utakmicu Romario je odigrao u novembru 2007. godine u dresu Vasco da Game, a posljednji je gol postigao u junu iste godine.

  • Pripremam se za igru i trebao bih biti registriran već sljedeće sedmice. Nastupit ću u jednoj ili dvije utakmice za Americu kako bih ispunio očev san – rekao je Romario koji je u 23-godišnjoj karijeri zabio preko 1000 golova.

"Romario je potvrdio da će biti službeno registriran i da će odigrati nekoliko utakmica kako bi ispunio obećanje dano svom ocu. Ponosni smo na ovakvu Romarijevu odluku i neizmjerno se veselimo što će jedan od najvećih nogometaša u historiji nogometa obući crveni dres našeg kluba", stoji među ostalim u saopćenju brazilskog kluba.

Romario je u karijeri igrao za Vasco da Gamu, PSV, Barcelonu, Flamengo, Valenciju, Fluminense, Al-Sadd, Miami FC i Adelaide United, a za brazilsku je reprezentaciju, s kojom je 1994. osvojio naslov svjetskog prvaka, zabio čak 71 gol u 85 odigranih utakmica.