Debi bh. reprezentativca
0

VIDEO / Roma poražena od Cagliarija, Pjanić u igri od prve minute

Totalsport
U utakmici talijanske lige između Rome i Cagliarija, koja je završena porazom kluba iz Rima 1:2, debitirao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

U pitanju je bila otvorena utakmica s dosta prilika i ne može se govoriti da je Roma bila loša i nemoćna. No, brojne šanse su ostale neiskorištene, makar treba zabilježiti dobru predstavu pred novim navijačima nešeg igrača. Ovosezonsko pojačanje Rome, Pjanić je zaigrao od prve minute, no bh. reprezentativac igrao je nešto defanzivnije.

Već je u 5. minuti lijepo asistirao Francescu Tottiju, no akcija nije imala završnicu. Potom je u 26. minuti Pjanić isprobao svoj topovski udarac, ali je sa 25 metara pucao pored gola. Na kraju, u 35. minuti je imao najbolju priliku za vodstvo Rome, ali je iz sredine šesnaesterca gađao protivničkog golmana.

Imala je Roma još prilika i kada sve to nisu iskoristili uslijedila je kazna. Conti je u 68. doveo goste u vodstvo, a u 90. je Kabir povećao na 2-0. Odmah nakon toga je De Rossi tek smanjio konačan poraz svoje ekipe.

Recimo i da je Roma od 69. minute igrala s igračem manje zbog isključenja Angela.

Novi (stari) prvoligaši su dobro startali u novu sezonu. Svi su gostovali i svi se kućama vraćaju s bodom u džepu. Novara je odigrala kod Chieva 2-2, isti je rezultat ostvarila Atalanta kod Genoe, dok je Siena odigrala utakmicu bez pogodaka kod Catanije.

Uspješan start je imao Udinese, prošle godine najugodnije iznenađenje prvenstva. Pobijedili su 2-0 Lecce u gostima, a dakako da je jedan od dva pogotka postigao neuništivi Antonio di Natale.

Serie A, 1. kolo:

Roma - Cagliari 1-2 (De Rossi 90 / Conti 68, Kabir 90) Catania - Siena 0-0 Fiorentina - Bologna 2-0 (Gilardino 20, Cerci 47) Chievo - Novara 2-2 (Pellisier 5, Thereau 24 / Marianini 27, Paci 86) Genoa - Atalanta 2-2 (Veloso 6, Mesto 55 / Moralez 8, 43) Lecce - Udinese 0-2 (Basta 2, Di Natale 16) Juventus - Parma 4-1 (Lichtsteiner 17, Pepe 58, Vidal 74, Marchisio 83 / Giovinco 90+1-11m)