Nogomet
28

Roma pobijedila Chievo, Totti 600. nastup u Seriji A začinio asistencijom Pjaniću

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U pretposljednjem, 37. kolu Serie A Roma je na svom stadionu Olimpico rezultatom 3:0 savladala Chievo i barem za kratko zauzela drugo mjesto na tabeli.

Roma je ovom pobjedom nastavila impresivan niz utakmica bez ligaškog poraza koji sada iznosi 16 mečeva. U tih 16 mečeva, Roma je zabilježila 13 pobjeda.

Vodstvo Vučici u sudaru protiv Chieva, udarcem sa nekih 15 metara, donio je veznjak Nainggolan u 18. minutu susreta. Gosti su 10 minuta kasnije opasno zaprijetili preko Floroa, ali je Szczesny odlično intervenisao.

Do kraja poluvremena, tačnije u 39. minuti, Roma je uspjela udvostručiti vodstvo. Pjanić odlično centrirao iz slobodnog udarca, a mrežu gostiju pogodio je Rudiger. Ovo je bila 11. asistencija Pjanića u ovoj sezoni Serie A i trenutno je drugi na listi najboljih asistenata lige. Ispred njega je Juventusov Pogba sa 13 asistencija.

Veliku šansu da uhvate rezultatski priključak, gosti su imali u 57. minuti kada je M'Poku pogodio stativu. Dvije minute kasnije na teren je umjesto Salaha ušao kapiten Rome legendardni Francesco Totti kojem je ovo 600. nastup u Seriji A. Tako se "Kralj Rima" pridružio "kubu 600" gdje su ranije ušli samo Javier Zanetti (615 nastupa) i Paolo Maldini (647 nastupa).

Historijski nastup Totti je začinio lukavom asistencijom za Pjanića koji je u 85. minuti postavio konačnih 3:0. Našem reprezentativcu je ovo bio 10. gol u ovoj sezoni Serie A.

Bh. reprezentativci Ervin Zukanović i Edin Džeko cijeli meč proveli su na klupi za rezervne igrače Rome.

Roma je trenutno druga na tabeli sa bodom i utakmicom više od Napolija.

Tabela: