Traži se lokacija
0

Roma neće moći predstaviti Mourinha pred navijačima u Koloseumu

H. H.
Foto: The Athletic
Foto: The Athletic
Roma je željela održati veliku ceremoniju predstavljanja novog trenera Josea Mourinha u čuvenom Koloseumu, ali zbog birokratskih prepreka gradske vlasti im nisu odobrile tu mogućnost.

Bivši strateg Intera, Chelseaja, Real Madrida, Manchester Uniteda i Tottenhama Hotspura imenovan je za novog trenera Vučice prije dva mjeseca i zamijenit će Paula Fonsecu.

Mourinhov ugovor zvanično započinje 1. jula, a kako piše Il Tempo, plan rimskog kluba je bio da ga predstave pred navijačima u Koloseumu - najpoznatijoj preostaloj građevini iz antičkog Rima.

Druga mogućnost bila je Trinità dei Monti, renesansna crkva u blizini Španskog trga, ali lokalne vlasti odbile su i taj zahtjev, pa su u Romi bili prisiljeni tražiti drugo mjesto za Mourinhovo predstavljanje.

Iako nije potvrđeno, čini se da bi portugalski stručnjak mogao biti "ustoličen" na stadionu Olimpico, pogotovo jer je navijačima sada dopušteno da na tribinama zauzmu 25 posto kapaciteta.

Očekuje se da će Roma predstaviti Mourinha kao novog trenera između 4. i 6. jula, dok nova sezona Serije A počinje 22. augusta.