Svađali se na terenu
31

Rojo otkrio anegdotu s Ibrahimovićem: Rekao sam mu "nosonja, šta ti je"

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sada već bivši igrač Manchester Uniteda Marcos Rojo otkrio je zanimljivu priču iz vremena kada je Zlatan Ibrahimović nosio dres Crvenih đavola, a kada je ovaj dvojac ušao u žestok sukob.

Rojo je rekao da je do sukoba došlo tokom utakmice Evropske lige protiv Rostova, a kako je Ibrahimović glamio na njega, ovaj defanzivac je izgubio živce i počeo je vrijeđati popularnog "Ibru".

"Tokom jedne utakmice u Evropskoj ligi protiv Rostova on je u svakom napadu htio loptu, a kada sam je u jednom napadu dodao Pogbu, ne njemu, počeo je galamiti na mene, mahati rukama i svašta mi je rekao. Uzvratio sam mu: 'Nosonja, šta ti je? Zatvori ta usta'. Galamili smo jedan na drugog na sred Old Trafforda i svađali smo se cijelo prvo poluvrijeme, a kada sam krenuo u svlačionicu pomislio sam da će me prebiti", kazao je Rojo.

Rojo je znao da će zbog dešavanja na terenu imati problem sa Zlatanom u svlačionici, ali je bio spreman na to. Ipak, na kraju se nije desilo ništa.

"Morao sam ući prvi u svlačionicu jer će me ubiti, sjeo sam na svoje mjesto i on je stao ispred mene. Bio je ljut, a ja sam skočio i rekao mu da začepi usta i da ne galami na mene. Svađali smo se, a Englezi su samo stajali i niko mu ništa nije smio reći. Mislio sam da ću nastraditi zbog toga što sam prvi zagalamio, ali mi nije ništa rekao. Nakon toga sam se povukao, Mourinho je došao i stao između nas i prestali smo se svađati", istakao je ovaj defanzivac.

Rojo je za kraj rekao da između Ibrahimovića i njega više nije bilo problema, a da su sve riješili na zajedničkom doručku.

"Pobijedili smo taj meč i sljedećeg jutra mi je prišao na doručku, uhvatio me za vrat i glasno se smijao. Rekao mi je da mu one stvari nisam mogao reći pred svima. Zezali smo se nakon toga i postali smo dobri", otkrio je ovaj defanzivac.

Rojo trenutno igra za argentiski Estudiantesu kao posuđen igrač, a od naredne sezone gotovo sigurno neće biti igrač Manchester Uniteda.