Nogomet
0

Rodgers: Situacija oko Suareza zadovoljavajuća

Totalsport
Brendan Rodgers
Brendan Rodgers
Nakon pobjedničkog starta u novu sezonu engleskog nogometnog prvenstva (1-0 protiv Stokea) Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers odbio je raspravljati o budućnosti Luisa Suareza.

Kontroverzni je urugvajski napadač otvarajuću utakmicu sezone pratio sa tribina Anfielda zajedno sa svojom porodicom, a uoči početka utakmice pojavio se na travnjaku kako bi pozdravio navijače.

Podsjećamo, Suarez još mora odraditi pet utakmica suspenzije zbog griženja ruke Chelseajevog stopera Branislava Ivanovića, a ovog se ljeta njegovo ime konstantno povezivalo s potencijalnim transferom u Arsenal koji je poslao i dvije službene ponude. Suarez je čak i javno zavapio za transferom zbog čega je nakratko izoliran da samostalno trenira, ali u međuvremenu se očito izvinio saigračima.

"On je dio naše ekipe i dio je kluba. Ali neću reći ništa o Luisu Suarezu čisto iz poštovanja prema igračima koji ovdje naporno rade. Jedino što ću reći je da sam jako zadovoljan načinom na koji se sve riješilo. Mi kao klub gledamo prema budućnosti i prema nepredovanju", rekao je Rodgers.

O samoj utakmici protiv Stokea, između ostalog, je Rodgers komentirao:

"Toliko se toga pisalo o nama ovog ljeta, ali igrači su pokazali da se mogu fokusirati na rezultat. A ovo je fantastičan rezultat za nas. Bila je to naša sjajna predstava i mislim da je kvaliteta dodavanja i kretanja bila jako dobra, a odbrana odlična".