Džeko ostaje u Manchesteru
0

Roberto Mancini: U januaru bi mogli kupiti neke igrače

Klix.ba
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Roberto Mancini, trener engleskog prvoligaša Machester Cityja, je rekao da će reprezentacijske obaveze nekih, ali i povrede drugih igrača možda natjerati njegov klub da u januaru kupi neke nove igrače.

Kada su ga pitali da li će u klub doći novi igrači, Mancini je rekao: "Vjerovatno. Mogli bi imati problema. Izgubit ćemo tri igrača zbog Afričkog kupa nacija. Također vjerujem da Micah Richards neće moći igrati do kraja februara. Za Jacka Rodwella također nisam siguran. Aleksandar Kolarov bi se mogao oporaviti u toku naredne dvije sedmice. Vidjet ćemo".

Zbog trenutne situacije u klubu, Mancini je rekao da neće ponuditi nijednog igrača na prodaju. "Ne možemo prodavati igrače. Ako nekoga prodamo, nećemo imati dovoljno igrača koji su spremni za igru", kazao je Mancini.

Mancini je većinu igrača kupovao tokom ljetnog prelaznog perioda. Do sada su jedina dva veća transfera tokom januarskog perioda bili Adam Johnson i Edin Džeko. Pored već navedenih igrača, Manciniju nisu dostupni ni Maicon, koji se u Italiji oporavlja od povrede koljena, kao ni Mario Balotelli, koji se oporavlja od virusnog oboljenja.