Nogomet
20

Robert Jarni: Protiv Veleža ćemo pokušati što prije dati gol

Piše: N. Jamaković
Foto: N. G./Klix.ba
Robert Jarni (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Šef stručnog štaba FK Sarajevo Robert Jarni s dozom opreza ulazi u meč 23. kola Premijer lige BiH koji će Bordo tim u nedjelju igrati protiv Veleža na Koševu, ali u svakom slučaju očekuje tri boda iz tog meča.

"Velež je jako dobra i opasna ekipa, posebno kada igraju u gostima. Znaju i vole igrati, no naš pristup će kao i dosad biti ozbiljan, jer znamo da sve ekipe protiv nas daju i više od 100 posto svojih mogućnosti. Svjesni smo naše snage i pokušat ćemo Veležu što prije dati gol", najavio je Jarni na konferenciji za medije uoči ove utakmice.

Novinarima se obratio i nogometaš tima sa Koševa, Mato Jajalo, koji je naveo kako će Velež doći da se nadigrava u ovoj utakmici, što će Sarajevu odgovarati. On je dodao kako su nogometaši Sarajeva svjesni šta im znače tri boda iz te utakmice, te će u skladu sa tim dati svoj maksimum da pobijede u ovom meču.

Jajalo iznenađen kvalitetom Premijer lige

Na pitanje novinara kako se snašao u Premijer ligi, budući da je tek nedavno stigao na Koševo, Jajalo je kazao kako je pozitivno iznenađen njenim kvalitetom.

Robert Jarni je dodao kako trenutno ne razmišlja o činjenici da će Sarajevo u srijedu u revanš utakmici 1/4 finala Kupa BiH dočekati Željezničar na Koševu (prvi susret na Grbavici je završen 1:1), već samo želi ostvariti pobjedu protiv Veleža.

"Predstojeće kolo zasigurno neće donijeti neku posebnu razliku u vrhu tabele, ali bi zato naredne 3-4 utakmice mogle biti odlučujuće. Protiv Veleža moramo pobijediti kako bismo potvrdili tri boda sa gostovanja Mladosti prošle sedmice", zaključio je Jarni, dodajući kako ga raduje činjenica da njegovi igrači stvaraju puno šansi, te se nada da će proraditi upravo u utakmici protiv Veleža.

Tatomirović neće igrati zbog kartona

Prema njegovim riječima, u kombinaciji za sastav jedino neće biti Tatomirovića koji ima tri žuta kartona, dok su ostali igrači zdravi i spremni za meč.

Utakmica se igra u nedjelju sa početkom u 15:30 sati. Ulaznice za tribinu Sjever-Vedran Puljić su 5 KM, za istočnu tribinu 7, a za zapadnu osam KM.