Stavio tačku
0

Robben nakon godinu dana drugi put završio karijeru: Ovo je bila teška odluka

K. H.
Arjen Robben u dresu Groningena (Foto: EPA-EFE)
Arjen Robben u dresu Groningena (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski nogometaš Arjen Robben drugi put je odlučio staviti tačku na svoju karijeru i to nakon što je po povratku na terenu godinu dana nosio dres Groningena.
Ovaj proslavljeni nogometaš prošle godine je iznenadio javnost kada je odlučio prekinuti penziju i vratiti se u klub koji mu je dječačka ljubav, no nakon jedne sezone u zeleno-bijelom dresu došao je novi oproštaj od dnogometa, nakon kojeg je teško očekivati da će se opet vraćati na teren.

Robben je u januaru ove godine napunio 37 godina, a u karijeri se proslavio igrajući za PSV, Chelsea, Real Madrid i Bayern. Osvajao je titule u Nizozemskoj, Španiji, Engleskoj i Njemačkoj, a s reprezentacijom Nizozemske je igrao finale Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj republici, gdje su od Španije doživjeli minimalan poraz.

Podsjećamo, ovaj krilni napadač je 2019. godine završio karijeru kada je nakon 10-godišnje epizode u Bayernu odlučio okačiti kopačke o klin, ali ipak je odlučio prekinuti penziju i pokušati opet igrati nogomet na najvišem nivou i to u klubu u kojem je debitovao kao 16-godišnjak.

"Odlučio sam završiti aktivnu nogometnu karijeru. Ovo je bila teška odluka. Želim se zahvaliti svima na velikoj i srčanoj podršci", napisao je Robben.

U prošloj sezoni odigrao je ukupno sedam utakmica, šest ligaških i jednu play-off za plasman u Konferencijsku ligu, a upisao je dvije asistencije.