Južna Amerika
8

River protiv Santa Fea bio bez ijednog golmana, povrijeđeni veznjak Perez branio i bio igrač utakmice

E. B.
Enzo Perez (Foto: Twitter)
Enzo Perez (Foto: Twitter)
Nesvakidašnju situaciju vidjeli smo u sinoćnjem susretu Copa Libertadoresa između River Platea i Santa Fea.

Koronavirus je "poharao" slavni argentinski klub, zbog čega je van stroja čak 20 nogometaša, uključujući i sva četiri golmana prijavljena za nastup u Copa Libertadoresu, južnoameričkoj verziji Lige prvaka.

River je u meču petog kola imao samo 11 nogometaša i bio je bez ijednog igrača na klupi, a jedan od njih je morao braniti. Iskusni 35-godišnji vezni igrač Enzo Perez, koji je bio povrijeđen, prijavio se da brani i stao među stative u susretu koji je bio jedan od ključnih za River u ovom takmičenju.

Igrači Santa Fea, svjesni da je na golu 178 centimetara visok veznjak, su pokušavali šutirati po svaku cijenu, pa čak i sa centra, no reprezentativac Argentine je odradio odličan posao.

Čak bi bilo nepošteno ne reći i da je Perez odradio odličan posao. Od pet šuteva koji su išli u okvir njegovog gola odbranio je četiri, dok je jedan završio u njegovoj mreži.

No, River je slavio 2:1, a Perezu je sasvim zasluženo pripala nagrada za najboljeg igrača utakmice.

Enzo Perez sa nagradom za najboljeg igrača utakmice (Foto: Twitter)
Enzo Perez sa nagradom za najboljeg igrača utakmice (Foto: Twitter)

Slavni argentinski klub je ovom pobjedom preuzeo prvo mjesto od Fluminensea i za prolazak u nokaut fazu će mu trebati bar jedan bod u posljednjem kolu, kada igra upravo protiv brazilskog kluba.

Tabela: