Detalj iz Katara
43

Rival otkrio kako su ga prevarili Mbappe i Giroud, napadač se pravio da ne zna engleski

D. P.
Mbappe i Giroud su na kraju izigrali australskog reprezentativca (Foto: EPA-EFE)
Mbappe i Giroud su na kraju izigrali australskog reprezentativca (Foto: EPA-EFE)
Australski reprezentativac Jason Cummings nakon povratka sa Svjetskog prvenstva otkrio je zanimljivu priču o Kylianu Mbappeu i Olivieru Giroudu te pokušaju da s napadačima Francuske razmijeni dresove.

Cummings, koji je upisao jedan nastup u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva i igrao je protiv Francuske, silno je želio razmijeniti dres s Mbappeom, a onda poslije toga sa Giroudom.

No, nije dobio potvrdan odgovor. Kako je Cummings otkrio nakon povratka sa Svjetskog prvenstva, prvo je prišao Mbappeu i on mu je rekao da će rado zamijeniti dres.

"Nakon utakmice s Francuskom, zapravo pokušao sam dobiti dres Mbappea. Zaboravi Girouda. Odlučio sam se tražiti dres od najboljeg igrača, a on mi je prvo rekao da ćemo se naći u svlačionici. Otišao sam u svlačionicu i čovjek koji je zadužen za opremu Francuske bio je tamo. Dao sam mu svoj dres, čekao 10 minuta ispred, a onda se on vratio s mojim dresom i rekao da Mbappe apsolutno ne želi razmijeniti dres", ispričao je Cummings.

Nakon toga, Australac je sreo Girouda u tunelu. Bili su sami, no Francuz nije želio odgovoriti i pretvarao se da ne govori engleskim jezikom.

"Kada sam se vraćao u svoju svlačionicu, vidio sam Girouda i pitao sam ga 'Giroud, molim te, čovječe, mogu li dobiti tvoj dres. Ja sam tvoj veliki obožavatelj, mogu li dobiti tvoj dres?'. Samo je prošao pored mene pretvarajući se da nikada nije govorio engleski. A, on je u Premier ligi igrao 10 godina. Prošao je pored mene", ispričao je Cummings za The Project.

Nakon toga australski reprezentativac poslao je poruke podrške i bodrio je Argentinu u finalu protiv Francuske.