Mogao je birati, ali...
61

Riješena je velika saga o Kruniću: Skauti velikana došli po njega na meč pa dobili odbijenicu

D. P.
Krunić je veliki miljenik trenera Piolija (Foto: AC Milan)
Krunić je veliki miljenik trenera Piolija (Foto: AC Milan)
Trener Milana Stefano Pioli nakon pobjede svog tima nad Torinom (4:1) sinoć je stavio tačku na sagu oko Radeta Krunića. Reprezentativac Bosne i Hercegovine ostaje u Milanu!

Već dugo traje saga oko transfera Radeta Krunića. Nekoliko sedmica Fenerbahče pregovara s Rossonerima oko mogućeg dovođenja još jednog reprezentativca BiH jer su već ranije tokom ljeta doveli i Edina Džeku.

Nije Fenerbahče jedini bio u borbi za pouzdanog i iskusnog bh. veznjaka. Prema natpisima italijanskih medija, sinoć su skauti francuskog velikana Lyona došli na San Siro kako bi osigurali transfer Krunića, ali su na kraju dobili bolnu odbijenicu.

Krunić ostaje u Milanu. To je potvrdio trener Stefano Pioli nakon utakmice u izjavi za Sky Sport, čime je još jednom pokazao koliko voli i cijeni Krunića, kojeg koristi na skoro svim pozicijama na terenu.

"Da, Krunić ostaje u Milanu. Cilj nam je boriti se snažno u oba takmičenjima i pokazali smo napredak. Kao ekipa, već smo na odličnoj tački i vidjet ćemo da li će biti još dolazaka tokom ljeta. Klub je uvijek pažljiv i proaktivan u takvim situacijama", rekao je Pioli.

Milan je nastavio s impresivnim partijama na startu nove sezone, a posebne riječi hvale trener Pioli imao je za Christiana Pulišića, koji je u prva dva nastupa u dresu Milana postigao dva gola i učestvovao u dvije pobjede.