Ostaju čuvene stijene
100

Rijeka predstavila projekt kultne Kantride: Impresivno zdanje vrijedno više od 100 miliona eura

D. P.
Impresivan planirani izgled stadiona Kantrida (Foto: NK Rijeka)
Hrvatski nogometni velikan Rijeka predstavio je planirani projekt izgleda stadiona Kantrida koji bi trebao koštati više od 100 miliona eura.

Kultni stadion pod stijenama na moru dobit će novi izgled. Predsjednik kluba Damir Mišković i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović na današnjoj konferenciji za medije prezentirali su koncept novog stadiona.

U planu je da se izgradi multifunkcionalni kompleks koji će obuhvatati stadion s više od 12.000 sjedećih mjesta, hotel sa četiri etaže i više od 200 soba te tri nebodera visine od 116 metara.

NK Rijeka je 2015. godine prešla na Rujevicu, ali je tada predsjednik kluba obećao da će to biti samo privremeni dom dok se ne uredi kultna Kantrida.

"Činjenica je da smo od preseljenja Rijeke na Rujevicu javno i otvoreno komunicirali kako je 'Povratak na Kantridu', kad se za to ostvare prostorno-planski, imovinsko-pravni i financijsko-gospodarski uvjeti, imperativ nad imperativima. 'Povratak na Kantridu' cilj je koji je postavljen i od kojeg se ni u jednom trenutku nije odustalo", saopćeno je iz NK Rijeka na današnjoj konferenciji za medije.

"Povratak na Kantridu" ime je projekta kojeg je osnovala Rijeka kako bi se klub vratio na stadion na kojem su padali i najveći svjetski klubovi poput Real Madrida. Čuvene stijene iznad tribine trebale bi biti ugrađene u izgled novog stadiona.