Prisjetio se incidenta
6

Riise otkrio detalje napada: Bellamy mi je umalo okončao karijeru, prijetio mi je smrću

Klix.ba
Riise i Bellamy (Foto: AFP)
Riise i Bellamy (Foto: AFP)
Norvežanin Jon Arne Riise i Velšanin Craig Bellamy bili su prije 11 godina saigrači u Liverpoolu pod trenerskom palicom Rafe Beniteza, a tada je engleski klub igrao osminu finala Lige prvaka s aktuelnim evropskim prvakom Barcelonom.

Liverpool je prije utakmice na Camp Nou otputovao u portugalski Algarve na posebne pripreme, a Riise je u svojoj autobiografiji iznio detalje incidenta koji se tamo dogodio i u kojem ga je saigrač Bellamy fizički napao.

"Bili smo u klubu i neki igrači su počeli piti alkohol, a ubrzo se na mom stolu našao mikrofon. Bellamy je urlao kraj uređaja za karaoke 'Riise će pjevat! Riise će pjevat!' Već tada je bio prilično pijan, a ja sam bio nervozan. Bellamy nije odustajao, a ja sam mu prišao i rekao 'Neću pjevati, začepi ili ću te prebit!', što ga je samo još više uznemirilo 'Ubit ću te, crvena p**do!', urlao je na mene", piše Riise.

Norvežanin je u nastavku ispričao kako se te noći sam probudio u mraku svoje hotelske sobe.

"Kraj mog kreveta stajao je Bellamy s palicom za golf u rukama. Blizu je bio i Steve Finnan, s kojim je Velšanin dijelio sobu. Bellamy je zamahnuo svom snagom i pokušao me udariti u potkoljenicu, što bi mi okončalo karijeru, ali uspio sam maknuti nogu. Skočio sam iz kreveta, a Bellamy je vikao 'Boli me briga hoću li završiti u zatvoru, boli me briga, ubit ću te!', a onda je ponovo zamahnuo i pogodio me u bok, punom snagom. Sljedeći udarac pogodio me u bedro, ali bio sam pun adrenalina i nisam ništa osjetio. Mogao me ozbiljno povrijediti", opisao je Riise incident iz 2007. godine.