Zvanično
111

Rifet Kapić nakon Sarajeva odabrao Ukrajinu za nastavak karijere

D. P.
Kapić je predstavljen zanimljivim videosnimkom (Foto: FK Kryvbas)
Kapić je predstavljen zanimljivim videosnimkom (Foto: FK Kryvbas)
Bosanskohercegovački nogometaš Rifet Kapić novi je član ukrajinskog Kryvbasa, ozvaničio je ovaj klub na zvaničnim stranicama.

Kapić (27) slobodan je igrač od augusta nakon što je sporazumno raskinuo saradnju sa Sarajevom. Neko vrijeme veznjak rođen u Cazinu tražio je novu sredinu, a na kraju se odlučio na Ukrajinu.

Jutros je Kryvbas zvanično potvrdio angažman Kapića koji je s ovim klubom potpisao ugovor na godinu dana. Veznjak je zadužio dres s brojem "osam".

Kryvbas je klub koji se takmiči u elitnom rangu ukrajinskog nogometa. Iako je ova zemlja zahvaćena ratom nakon agresije Rusije, liga je počela prije nekoliko sedmica.

Zanimljivo, prije Kapića samo trojica internacionalaca bila su u aktuelnom rosteru kluba, pošto su mnogi otišli iz Ukrajine. Tu su po jedan Irac, Kamerunac te Hrvat Dragan Lovrić.

Iz Kryvbasa su u zvaničnom saopćenju podsjetili na uspjehe Kapića tokom karijere poput osvajanja duple krune sa FK Sarajevo, kao i titule prvaka Moldavije. Upravo u ovoj zemlji radio je s Jurijem Vernidubom, trenerom koji ga je dočekao u Kryvbasu.

Za Kapića će Ukrajina biti osma zemlja koju je promijenio u nogometnoj karijeri. Nakon BiH, igrao je još u Hrvatskoj, Češkoj, Sloveniji, Švicarskoj, Moldaviji i Njemačkoj. Sada ga čeka angažman u Ukrajini.