L'Equipe
0

Ribery: Nisam uspostavio neki odnos s Van Gaalom

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najveća zvijezda minhenskog Bayerna, francuski nogometni reprezentativac Franck Ribery, istakao je u razgovoru za L'Equipe da još nije pronašao zajednički jezik s novim trenerom kluba Louisom van Gaalom.

Ribery, koji je tokom cijelog ljeta otvoreno koketirao s Real Madridom i koji je praktično bio na rubu transfera, rekao je da mu je najdraži trener u Bayernu bio Ottmar Hitzfeld.

  • Ovo je prvi put da se uopće ne osjećam bliskim s trenerom. Naš odnos je strogo profesionalan. Bilo je totalno drugačije s Ottmarom Hitzfeldom, naprimjer. S njim je bio pravi užitak raditi i on je bio najbolji trener u Bayernu kojeg sam imao - rekao je Ribery, kojem ugovor s Bayernom ističe 2012. godine.

Hitzfeld je napustio Bayern u maju 2008. godine nakon što je odveo momčad do dvostruke krune. Potom ga je naslijedio Jürgen Klinsmann, koji je prošle sezone napustio klupu pet kola prije kraja sezone bez osvojenog naslova, a kao privremana zamjena uskočio je Jupp Heynckes.

Nizozemski stručnjak preuzeo je Bayern uoči sezone, s namjerom i ciljem da vrati naslov bundesligaškog prvaka u vitrine bavarskog ponosa, ali tek pet osvojenih bodova iz četiri odigrana kola nije start u sezonu iz snova.