Predsjednik Santosa potvrdio
0

Ribeiro: Nećemo prodati Neymara Realu

Sarajevo-x.com
Neymar
Neymar
Predsjednik brazilskog Santosa, Luis Alvaro Ribeiro, danas je kazao kako nemaju namjeru prodavati svoju najveću zvijezdu te je negativno odgovorio na ponudu madridskog Reala za Neymara.

"Nemamo nikakav interes prodati Neymara i to ćemo danas i formalno ozvaničiti. Ponuda Reala je ista i imamo do kraja mjeseca da odgovorimo na nju. Ja sam već odlučio i odgovor je ne. Ponudili su nam dvije opcije, da ga odvedu sada ili kasnije. Ali, mi ga ne želimo prodati", kazao je Ribeiro za brazilske medije.

Prvi čovjek ovog brazilskog kluba ne zna da li je madridski klub spreman platiti punu odštetu za Santosovog mladog napadača koja iznosi 45 miliona eura.

"Komplikovano je, ne znam da li su spremni toliko plaititi, ali pred sobom imaju tešku borbu. Santos nije neka lokalna ekipa. Mi ćemo ove godine igrati svjetsko klupsko prvenstvo", dodao je Ribeiro.

Kako je kazao Pedro Luiz Conceição, direktor Santosa, ovaj klub nema namjeru prodavati nijednog igrača iz svog tima dok se ne završi Svjetsko klupsko prvenstvo koje se igra u decembru u Japanu. U Santosu se nadaju kako će se u finalu ovog takmičenja sresti sa Barcelonom koja je također izrazila interes za Neymara.